3 voordelen van een sporthorloge

Sporthorloges worden vandaag de dag steeds populairder. Veel mensen gebruiken een sporthorloge voor het meten van sportprestaties of bij het hiken hoog in de bergen. Buiten het feit dat sporthorloges dus handig zijn voor het sporten zijn de meeste sporthorloges ook geschikt als horloge voor alledaags gebruik. Denk aan het ontvangen van inkomende berichten of in sommige gevallen zelf contactloos betalen. Een sporthorloge kan dus veel voordelen bieden. Welke voordelen er nog meer zijn vertellen we je verder in dit blog!

1. Behalen van sportdoelen

Sport je graag en wil je ook graag inzichten in je voortgang? Dan is een sporthorloge echt van voor jou. Hoogstwaarschijnlijk heb je al een mooi sportdoel voor ogen. Denk aan het een x aantal stappen zetten per dag, x aantal kilo afvallen of het verbranden van x aantal calorieën. Wat je sportdoelen ook zijn een sporthorloge helpt je om inzichten te krijgen in je doelen en je zo te helpen bij het behalen van deze doelen. Veel sporthorloges bieden deze inzichten direct op het scherm en sturen deze informatie ook door naar je smartphone. Zo zijn je inzichten en voortgang in je sportdoelen altijd binnen handbereik. 

2. Nooit meer de weg kwijt dankzij een GPS

Ga je graag wintersporten of liever hiken in de bergen in oostenrijk? Dan kan een GPS goed van pas komen om de weg niet kwijt te raken. Daarnaast is het ook handig om in te zien waar je nu allemaal bent geweest. Qua inzichten kan het helpen bij het inzien van hoogtes, snelheden en afgelegde aantal kilometers. Ook zijn er sporthorloges op de markt die vooraf routes opzetten voor bijvoorbeeld het beklimmen van een berg of het afdalen van een piste. Op die manier heb je een mooie route die je kan afleggen zonder dat je de weg kwijt raakt. 

3. Inzicht in inkomende berichten

De reden waarom je waarschijnlijk niet kiest voor een smartwatch maar voor een sporthorloge is waarschijnlijk de secuurheid waarmee sporthorloges je voortgang meten. Echter bieden de meeste sporthorloges vandaag de dag ook de functies aan als die van een smartwatch. Denk aan:

  • Ontvangen van inkomende berichten
  • Opnemen van inkomende oproepen
  • Inzicht in je mail en agenda
  • Contactloos betalen
  • En nog veel meer handige functies. 

Functies die je naast het sporten ook kunnen helpen bij alledaags gebruik van een sporthorloge. 

Is een sporthorloge nu wat voor mij?

Een goede vraag, zeker als je ook op zoek bent naar een sporthorloge. Wil je graag inzichten in je sportprestaties? Wil je graag je sportdoelen behalen en hier hulp bij ontvangen? Wil je nauwkeurig weten welke route je hebt afgelegd in de bergen? Wil je ook profiteren van de functies zoals het ontvangen van inkomende berichten en het inzien van je agenda? Dan is een sporthorloge zeker wat voor jou! Maar wat is nu de beste sporthorloge van dit moment? Op de website hebben ze de top 10 sporthorloges van dit moment voor je opgezet op basis van reviews en ervaringen. Zo zie je in een oogopslag de top 10 beste sporthorloges van dit moment.