5 manieren om geld te besparen bij het kopen van een auto

Ik weet het, ik weet het. Auto’s zijn duur en het eerste waar we aan denken is hoe we geld kunnen besparen als we er een kopen. Is de auto technisch wel goed? En hoe zit het met een eventuele financiering? Gelukkig voor jou zijn er een heleboel manieren om dat te doen! Lees verder voor vijf manieren om geld te besparen bij het kopen van een auto, we got you covered!

1. Zoek voor een auto met een lage (of juist hoge) kilometerstand

Een auto kopen met een lage kilometerstand is de beste manier om geld te besparen bij het kopen van een auto. Bij auto’s met een lage kilometerstand is er over het algemeen minder slijtage, mits de auto goed wordt onderhouden. Dit betekent dat belangrijke auto-onderdelen een langere levensduur kunnen verwachten, omdat, afhankelijk van het voertuig, een onderdeel waarschijnlijk moet worden vervangen zodra een bepaalde kilometerstand is bereikt. Kilometerstand wordt als hoog of laag beschouwd in verhouding tot de leeftijd van de auto. Als je elk jaar ver onder het gemiddelde aantal kilometers rijdt, kan de auto bij aankoop weliswaar bovengemiddeld zijn, maar bij verkoop als onder het gemiddelde worden beschouwd.

Auto’s met een  hoge kilometerstand kunnen je vooraf veel geld besparen. Ze zijn aanzienlijk goedkoper dan auto’s met een lage kilometerstand en de afschrijving is doorgaans lager. Dit betekent dat het geld dat je bespaart op de eerste betaling, kan worden gebruikt voor eventuele schade. Onderdelen die duur kunnen zijn om te repareren, zijn bijvoorbeeld versnellingsbak. Probeer de reden van verkoop te achterhalen en controleer de auto zo grondig mogelijk inclusief een proefrit, of vraag een monteur om een ​​aankoopkeuring uit te voeren. Auto’s met een kilometerstand van rond de 100.000 kilometer hebben vaak al belangrijke onderdelen zoals remblokken, koppeling en banden moeten vervangen, dus informeer bij de verkoper wanneer het werk is voltooid en hoeveel het heeft gekost (indien beschikbaar).

2. Neem je tijd en doe onderzoek naar de beste aanbiedingen die er zijn

Je kunt veel geld besparen op je volgende auto-aankoop door van tevoren wat onderzoek te doen. Je moet verschillende partijen voor hetzelfde type auto vergelijken, en je kunt ook overwegen tweedehands te kopen. Er zijn echter verschillende dingen die je moet onthouden bij het winkelen voor een nieuwe of gebruikte auto. Doe bijvoorbeeld altijd je huiswerk voor je je op een bepaalde dealer stort. Zorg ervoor dat je minstens drie dealers persoonlijk bezoekt, zodat je een idee kunt krijgen van wat er beschikbaar is aan prijzen en voorraad. Zorg er ook voor dat je niet zomaar met de eerste de beste meegaat omdat ze handig zijn – het is altijd beter grondig in je onderzoek te zijn dan slordig!

Zoals we ook al vaker hebben vermeld op Mannenblog, is het kopen van een auto bij je eerste bezoek aan een delaer een ernstige vergissing . Je eerste bezoek zou puur moeten draaien om de auto’s waarin je geïnteresseerd bent te bekijken en er een proefrit mee te maken. Verzamel zoveel mogelijk informatie, inclusief prijzen, informatie over de auto’s, uitgevoerde services, enz. en vertrek dan. De meeste dealers zullen je vragen of je die dag zaken wilt doen, maar maak simpelweg duidelijk dat dat niet zal gebeuren. Doe je onderzoek en vergelijk tal van aanbiedingen voordat je overgaat tot de koop van je nieuwe auto. Het gaat immers vaak om een flink bedrag!

3. Onderhandel over de prijs van de auto voordat je hem koopt

Als je een auto koopt is een van de eerste dingen die je moet onthouden dat het belangrijk is om te onderhandelen. Het oude adagium “You can pay me now or pay me later” komt om de hoek kijken bij het onderhandelen over de prijs van een auto. Als je niet om de best mogelijke deal vraagt, dan ben je gewoon geld aan het weggooien. Het ergste van niet onderhandelen over je prijs is dat, als je eenmaal al het papierwerk getekend hebt en je geld overhandigd hebt, er geen uitweg meer is. Je moet altijd proberen betere voorwaarden te krijgen dan wat ze bieden, want andere mensen doen het ook!

Voor veel mensen vervult de gedachte om te onderhandelen met een autoverkoper van een dealer hen met angst. Dit gevoel komt deels doordat mensen onderhandelen als confronterend zien en liever niet afdingen. Maar met een verandering van perspectief en een paar eenvoudige onderhandelingstips, kun je mogelijk duizenden euro’s besparen op de autoprijs wanneer je je volgende nieuwe of gebruikte auto koopt. Dit onderhandelen begint al bij het onderzoek waar we het hierboven over hebben gehad. Hoe meer je weet van de huidige markt, de auto’s en de eventuele staat van het voertuig, hoe sterker je onderhandelingspositie is.

4. Ga op zoek naar de juiste autoverzekering

Het kiezen van de juiste autoverzekering is een van de beste manieren om je verzekeringskosten te verlagen – als je tenminste weet waar je op moet letten. Het is bijvoorbeeld van vitaal belang uit te zoeken wat de oorzaak is dat de premies voor autoverzekeringen hoger of lager zijn, want dit kan je helpen geld te besparen op je polis. Waar zitten de kosten hem nou eigenlijk in bij een verzekering auto, en wat heb je wel en niet nodig? Soms zien mensen zonder schade hun autoverzekering omhoog gaan als gevolg van premieverhogingen van de verzekeringsmaatschappij. Het helpt om te begrijpen hoe je op zoek kunt gaan naar de beste verzekeraar en hoe je de beste prijs kunt krijgen.

In Nederland is een autoverzekering wettelijk verplicht. Ben je eigenaar van een voertuig en wil je ermee rijden? Dan moet je je voertuig verzekeren. Schade die door auto’s veroorzaakt wordt is vaak best fors en veel mensen kunnen die schade niet zomaar betalen. Door een autoverzekering te verplichten, blijft niemand zitten met grote schade. Zodra je eigenaar wordt van een auto, moet je dus direct een autoverzekering afsluiten. Maar waar begin je? Gelukkig zijn er vandaag de tag tal van manieren om de beste deal te vinden. Een simpele zoektocht naar ‘verzekering auto berekenen‘ toont je al tal van vergelijkingswebsites die je kunnen helpen.

5. Ruil je oude auto in

Je huidige auto aan een dealer verkopen is een goede methode om de hoeveelheid geld die je moet lenen te verminderen of geld te besparen op je nieuwe auto. Inruil van voertuigen is een geweldige manier voor zowel dealers als fabrikanten omdat ze zo van oude voorraad afkomen en tegelijk meer winst kunnen maken op de verkoop van hun nieuwste modellen. Maar er is nog iemand die van inruilacties profiteert, en dat ben jij! Autodealers zijn altijd op zoek naar extra voorraad om in de toekomst te verkopen. Dit is niet alleen een handige manier om van je oude auto af te komen, maar er zijn ook tal van andere financiële voordelen verbonden aan het inruilen van je voertuig.

Een auto verkopen is een enorm karwei. Zelfs met alle beschikbare gegevens waar klanten naar kunnen kijken, zullen veel mensen nog steeds proberen je auto bij je te kopen voor ver onder de marktwaarde. Het kan tientallen uren onderhandelen en tijd kosten om je voertuig te koop aan te bieden voordat je je voertuig kunt verkopen. Als je besluit je auto in te ruilen terwijl je een nieuwe koopt, bespaar je zowel tijd als geld. Dit is een fantastische optie voor personen die niet te maken willen hebben met de stress van het particulier verkopen van hun auto.