5 tips voor het uitzoeken van dé perfecte verlovingsring

Ben jij na al jaren samen met jouw partner? Dan wil je mogelijk een volgende stap zetten en jouw geliefde ten huwelijk vragen. Voordat jij op je knieën gaat, moet je de nodige voorbereidingen treffen. Zo moet je bijvoorbeeld bepalen waar en wanneer je haar ten huwelijk vraagt. Uiteraard mag een verlovingsring dan ook niet ontbreken. Het vinden van zo’n ring is alleen geen gemakkelijke opgave. Weet jij ook niet welke ring je moet kopen? Wij geven jou hier 5 tips voor het uitzoeken van dé perfecte verlovingsring.

1. Bepaal jouw budget

Aan een verlovingsring hangt een prijskaartje. Veel mensen denken dat zo’n ring een vermogen kost. Je kunt jouw geld inderdaad prima kwijt aan een verlovingsring. Toch zijn de ringen er niet alleen voor mensen met een goedgevulde portemonnee. Nee, ook voor mensen met een klein(er) budget zijn er verlovingsringen. Wil je niet te veel geld uitgeven aan een ring? Stel dan een budget vast voor je begint met zoeken. Dit biedt jou houvast tijden je zoektocht.

2. Ga op onderzoek uit

Als jij weet hoeveel je maximaal uit wilt geven aan een verlovingsring, kan jouw zoektocht beginnen. Zit er een juwelier in jouw woonplaats? Dan kun je hier eens vrijblijvend gaan kijken. Helaas zit er niet altijd een juwelier om de hoek. Daarbij komt dat niet iedereen het prettig vindt om hier langs te gaan. De kans bestaat namelijk dat je een bekende tegen het lijf loopt, waardoor jouw geheim uitlekt. Gelukkig kun jij je ook prima tot het internet richten. Zo worden er tegenwoordig verlovingsringen aangeboden op talloze websites.

3. Bekijk een ring met eigen ogen

Heb je een mooie ring gevonden? Dan ben je waarschijnlijk dolenthousiast. In jouw enthousiasme besluit je mogelijk de verlovingsring direct te bestellen. Doe dit alleen als je echt zeker van jouw zaak bent. Twijfel je nog enigszins? Ga dan toch eens bij een juwelier in de buurt langs. Mogelijk verkoopt deze juwelier de ring die jij op het oog hebt ook wel. Je kunt hem in dat geval met eigen ogen aanschouwen. Als je na deze bezichtiging nog steeds enthousiast bent, is de kans groot dat jij dé perfecte verlovingsring gevonden hebt.

4. Kies de juiste kleur

Verlovingsringen zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren. Zo kun je kiezen voor een zilveren of gouden ring. Is dit voor jou niet bijzonder genoeg? Dan is een verlovingsring van witgoud met diamant misschien iets voor jou. Voordat jij de knoop doorhakt, moet je weten wat de favoriete kleur van jouw partner is. Dit achterhaal je door stiekem in haar sieradendoosje te kijken. Als hier één kleur in overheerst, kies je voor een ring in dezelfde kleur. Zij houdt immers van die kleur, waardoor de ring ongetwijfeld in de smaak valt.

5. Vergis je niet in de maat

Heb je een mooie ring gevonden en weet je ook welke kleur het moet worden? Dan ben je nog één stap verwijderd van de aankoop. Je moet namelijk de ringmaat van jouw partner weten. Deze kun je zelf opmeten. Meet altijd de binnenmaat en niet de buitenmaat. Zo voorkom je dat de ring straks te klein is. Durf je het zelf niet aan? Neem dan eens een ring van jouw partner mee naar de juwelier. Op basis van de ring kunnen zij vertellen welke maat jij moet hebben.