Airsoft replica’s aanschaffen? Hier moet je op letten

De laatste jaren zijn er steeds meer Nederlanders die airsoft ontdekken. Als je deze sport wilt beoefenen, moet jij je allereerst inschrijven bij de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV). Wanneer je dit gedaan hebt, mag je volgens de regels airsoft replica’s in jouw bezit hebben. Heb je nog geen wapen gekocht? Wacht hier dan niet te lang mee. Hoe eerder je een airsoft gun bezit, des te sneller je de sport kunt beoefenen. Het is overigens niet verstandig de eerste de beste replica aan te schaffen die je tegenkomt. Waarom niet? Omdat je dan mogelijk al snel spijt krijgt van jouw aankoop. Om dit te voorkomen, vertellen wij je hier waar je op moet letten bij het aanschaffen van airsoft replica’s.

Kies voor een replica van een bekend merk

Wil je een airsoft replica kopen? Dan is de kans groot dat jij je tot het internet richt. Online kom je namelijk een groot aantal partijen tegen die airsoft guns verkopen. Een korte zoektocht wijst al snel uit dat er wapens van allerlei merken te koop zijn. Dit brengt ons direct bij het eerste aandachtspunt. Wanneer je niet bekend bent met airsoft wapens, koop je mogelijk een replica op basis van zijn uitstraling. Een mooi wapen is leuk, maar uiteindelijk gaat het om de kwaliteit en functionaliteit.

Wie denkt dat alle airsoft replica’s van dezelfde kwaliteit zijn, heeft het mis. Omdat airsoft de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, zijn er flink wat namaakmerken bij gekomen. Deze zijn een stuk goedkoper, maar de kwaliteit laat meestal te wensen over. Zo’n wapen moet je mogelijk binnen de kortste keren weer vervangen. Kies daarom liever voor een replica van een vooraanstaand merk, zoals Firefield. De replica’s van dit merk zijn weliswaar duurder dan die van de namaakmerken, maar je hebt er ook langer plezier van.

Denk goed na over het soort wapen

Airsoft replica’s verschillen niet alleen in merk van elkaar. Nee, want er zijn ook allerlei verschillende modellen. Zo kun je Airsoft in Nederland bijvoorbeeld spelen met een pistool of revolver, maar ook met een sniper of shotgun. Als beginnende airsoft speler weet je mogelijk niet welke replica je het beste kunt kopen. Daarom koop je mogelijk lukraak een wapen. Veel mensen komen in dat geval bij een pistool of revolver uit. Dit komt vooral doordat dit een handzaam wapen is dat je makkelijk met je meedraagt. Bovendien kun jij jouw tegenstanders er over een korte afstand mee uitschakelen.

Een pistool of revolver lijkt op het eerste oog een ideale airsoft replica, maar er kleven ook nadelen aan. Met zo’n geweer kun je over grote afstand namelijk niet nauwkeurig schieten. Wil je jouw tegenstanders ook van veraf uit kunnen schakelen? Koop dan niet alleen een pistool of revolver, maar bijvoorbeeld ook een sniper. Een sniper heeft namelijk een aanzienlijk groter bereik dan een standaard geweer. Als je van plan bent serieus airsoft te spelen, doe je er goed aan verschillende soorten wapens te kopen.

Kijk naar het gebruiksgemak

Een laatste aandachtspuntje bij het kopen van airsoft replica’s is het gebruiksgemak. Als je eenmaal in het veld actief bent, wil je niet veel moeite hoeven doen om jouw tegenstander(s) onder vuur te nemen. Als het bedienen van een wapen ingewikkeld is, word je mogelijk zelf uitgeschakeld. Kijk ook goed naar de manier waarop je de accu verwisselt. Kies bij voorkeur voor een replica waarbij je de accu makkelijk en snel vervangt. Op deze manier hoef je jouw spel niet te onderbreken omdat er geen stroom meer beschikbaar is voor het afvuren van de plastic balletjes.