De droogloopmat: een must-have dit najaar!

De dagen worden korter, de nachten langer en het weer wordt guurder: de winter staat voor de deur. Maar laten we vooral niet te snel gaan. Eerst nog genieten van de herfst! De prachtige herfstkleuren, de warme geur van hout en vallende blaadjes, een aangenaam warm herfstzonnetje… Helaas is het niet altijd zo’n feest. Want evengoed regent het pijpenstelen tijdens de herfst. De herfst is namelijk koploper op vlak van de natste seizoenen. En laat ons eerlijk zijn: niemand houdt echt van regen, toch? Natte kleren, natte haren en bovenal: natte schoenen. Als je dan thuiskomt na een regenachtige dag, begint de pret pas… In een vingerknip ligt de vloer van je hal -die je gisteren nog geboend had- besmeurd met modder, blaadjes en vies water. En dan hebben we het nog niet gehad over het effect van sneeuw… Klinkt bekend? Misschien is het dan tijd om een droogloopmat aan te schaffen.

Wat is een droogloopmat?

Een deurmat is een mat, toch? Think again. Er bestaan verschillende soorten matten, die elk een specifieke functie hebben. De twee meest voorkomende matten zijn de droogloopmat en de schoonloopmat. Een schoonloopmat zorgt er in de eerste plaats voor dat jouw schoenen proper worden. Deze mat heeft een stug oppervlak, waardoor vuil makkelijk van de schoenzolen geschraapt wordt. Een droogloopmat daarentegen, zal er eerder voor zorgen dat jouw schoenzolen droog worden. De droogloopmat is veel beter in het opnemen van vocht. Daarnaast neemt de mat ook vuildeeltjes op. Wil je dus vermijden dat jouw huis vol staat met natte voetafdrukken, dan is deze mat perfect voor in jouw huis.

Voordelen van de droogloopmat

Wie een droogloopmat aankoopt, kan rekenen op heel wat voordelen. Ten eerste neemt de droogloopmat veel meer vocht op dan de gemiddelde deurmat. De droogloopmat kan zo’n 8 liter vocht per vierkante meter absorberen. Dat is ongeveer 3 keer zoveel als een normale deurmat. Daardoor blijft je vloer gespaard van het grootste deel vocht. Zeker voor houten vloeren is dit voordelig: vocht kan niet zo makkelijk meer indringen in de kleine openingen. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van de vloer aanzienlijk verlengd wordt. Doordat de droogloopmat naast vocht ook vuil opneemt, is het bovendien minder vaak nodig om je vloer te boenen. Dit spaart een hoop tijd en energie. Daarnaast maakt een droogloopmat je huis veiliger. Minder regenwater op de vloer verkleint namelijk de kans op een glibberige vloer en de daarbij horende valpartijen. Ten slotte zijn droogloopmatten verkrijgbaar in talloze kleuren, maten en materialen. Daardoor is er altijd wel een mat die qua kleur en grootte bij jouw interieur past.