Deze 5 laarzen móet je in je garderobe hebben staan

De laatste maanden van het jaar zijn aangebroken en dat betekent dat onze zomerse instappers en bootschoentjes plaats moeten maken voor meer solide, waterdichte schoenen. Geen enkele man wilt namelijk met natte, zompige sokken rondlopen. Gelukkig voor jou is er de herenlaars. En niet één, maar héél veel soorten herenlaarzen. Vandaag zetten we 5 must-have soorten laarzen voor je op een rij!

Chelsea laarzen

Hoewel ze tijdens de Swinging Sixties door rocksterren populair werden gemaakt, werden Chelsea-laarzen oorspronkelijk gedragen door koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk. Ja, écht. Dit gebeurde nadat haar koninklijke schoenmaker. J. Sparkes-Hall de schoenvorm patenteerde. Anno 2021 wordt het ook door haar toekomstige ‘onderdanen’ gedragen, en daar zijn we maar al te blij mee. De Chelsea laars staat namelijk voor stijl, duurzaamheid én eenvoud. Ga je voor leren Chelsea’s, ga dan voor zwart of donkerbruin. Is suède meer je ding? Dan zijn lichtbruine Chelsea boots juist erg populair.

Desert Boots

Desert Boots zijn ideaal voor een relaxte verschijning. De ‘woestijnlaars’ van vandaag is er in allerlei stijlen, van patronen tot kleurrijke accenten over de hele schoen of op bepaalde plekken. Je bent overal klaar voor met een degelijk paar desert boots! Deze laarzen behoren tot de meest iconische stijlen in de herenmode, dankzij hun casual en toch elegante look. De eerste modellen werden ontworpen op basis van legerschoenen van rond de 1950 en ze behouden ook vandaag nog deze stoere ontwerpeigenschap met hun stevige leren constructie. Deze helpt een geweldige tractie te geven op elke ondergrond waarop je stapt.

Hiking Boots / Bergschoenen

Hiking Boots, ook wel wandel- of bergschoenen genoemd, zijn al lang niet meer alleen voor natuurliefhebbers en wandelaars. Stoere leren wandellaarzen of veterlaarzen van bijvoorbeeld Timberland of Palladium zien er niet alleen stoer en mannelijk uit, ze staan ook nog eens geweldig onder een ruig paar jeans of een gebreide wollen trui. Of draag de boots met een lichte denim en open blouse met t-shirt voor een stoere maar toch verfijnde look. Zorg ervoor dat je hiking boots kiest van goede kwaliteit van echt leer en onderhoud ze goed voor maximale duurzaamheid. We weten zeker dat je geen spijt zal krijgen van je aankoop!

Brogue laarzen

We hebben hier op Mannenblog al vaker geschreven over de must van het hebben van brogues, maar wist je dat ook brogue laarzen ontzettend tof zijn? De brogue is sinds het begin der tijden (nou ja, in ieder geval de jaren 1900) een vaste waarde in herenkledingkasten, en werd door boeren zeer gewaardeerd dankzij hun inmiddels decoratieve gaten die fungeerden als ontsnappingsventiel voor moeraswater. Inmiddels zijn brogues vooral chique. Brogue laarzen combineren de chique uitstraling met de stoerheid van leren boots, wat ze een geweldige optie maken voor een outfit met denim én pantalons.

Werklaarzen

Dankzij merken als Timberland (waar we het hierboven ook al over hadden) zijn werklaarzen verheven tot meer dan alleen schoeisel op de bouwplaats. Toegegeven, deze herenschoenen passen misschien niet geweldig bij een pak, maar ze zijn de perfecte basis voor een combinatie van jeans en T-shirt. En ja, je kunt er dan ook nog eens mee uitblinken als je in de tuin wat bloemen aan het planten bent. Houd je look vooral lekker ruig als je je outfit combineert met werklaarzen. Een wit T-shirt, een bomberjack en tof eenvoudig sweatshirt is een look die nooit verveeld.