Haaruitval bij mannen stoppen, wat zijn je opties?

Iedere Nederlandse man heeft te maken met haaruitval. Bij de één valt het haar echter aanzienlijk sneller uit dan bij de ander. Mannen waarvan de haarzakjes gevoelig zijn voor het DHT hormoon, hebben te maken met overmatig haaruitval. Bij deze mannen is de doorbloeding van de haarzakjes namelijk niet optimaal. Dit zorgt ervoor dat de groeifase van een haar korter is dan 3 tot 5 jaar. Mannen die gevoelig zijn voor het DHT hormoon worden hierdoor eerder kaal. Heb je hier ook mee te maken? Dan wil je haaruitval bij mannen stoppen. Maar hoe doe je dat? Wij zetten hieronder een aantal verschillende opties op een rijtje.

Goede en gevarieerde voeding

Een eerste manier om haaruitval bij mannen tegen te gaan, is door te zorgen voor goede en gevarieerde voeding. Allereerst is het belangrijk dat je voldoende vitamine A, vitamine B en vitamine C binnenkrijgt. Deze vitamines zorgen onder meer voor de groei en gezondheid, beter transport van bloed en zuurstof en de productie van collageen.

Naast deze vitamines is het ook verstandig om regelmatig voeding met zink en magere eiwitten te eten. Zink zorgt ervoor dat cellen gereproduceerd worden, herstellen en groeien. Magere eiwitten zijn op hun beurt belangrijk voor de groei van jouw haar. Drink daarnaast ook voldoende water. Indien jouw lichaam een te kort aan vocht heeft, vallen haren namelijk eerder uit.

Speciale shampoos, lotions en hoofdhuidmassage

Stress is een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval. Indien je hier regelmatig mee te maken hebt, is het zaak om de doorbloeding van jouw hoofdhuid te verbeteren. Hiervoor kun je onder meer speciaal ontwikkelde shampoos en lotions gebruiken. Deze middelen zorgen voor ene optimale conditie van de hoofdhuid. Speciale shampoos en lotions zorgen ervoor dat het overschot aan melkzuur in jouw hoofdhuid snel verwijderd wordt, waardoor je haaruitval tegengaat. Een regelmatige hoofdhuidmassage kan daarnaast ook helpen om haaruitval bij mannen te stoppen. De doorbloeding van de haarzakjes wordt hierdoor namelijk effectief gestimuleerd.

Haartransplantatie

Heb je de bovenstaande opties allemaal al geprobeerd, maar hebben ze stuk voor stuk geen effect? Dan betekent dit niet direct dat je maar moet leren leven met haaruitval. Nee, want je kunt namelijk ook kiezen voor een haartransplantatie. Het grote voordeel van zo’n transplantatie is dat het resultaat permanent is. Dit houdt in dat de oude haarlijn, kruin of wenkbrauwen na de behandeling blijvend hersteld is. Besef je echter wel dat het om een medische ingreep gaat. Onderga dus nooit een haartransplantatie voordat je hier uitvoerig onderzoek naar hebt gedaan.