Hier moet je op letten bij het kiezen van de juiste werkkleding

Het is van groot belang om de juiste werkkleding en persoonlijke beschermmiddelen te verstrekken aan jouw werknemers. De juiste werkkleding dient niet alleen om de veiligheid op de werkplek te waarborgen, maar kan ook bijdragen aan een professioneel imago voor jouw bedrijf.

Werkkleding van hoge kwaliteit zal nooit het goedkoopste zijn, maar investeren in kwaliteit en een goed Kleding Management Systeem (KMS) is essentieel voor groei, ontwikkeling en succes op de lange termijn. Maar hoe kies je voor werkkleding van hoge kwaliteit en waar moet je goed op letten? Ontdek het in dit artikel!

Veiligheid

Een van de belangrijkste redenen bij het kiezen van de juiste werkkleding van hoge kwaliteit is veiligheid. Als je bijvoorbeeld in een chemische industrie werkt, moet je neus en mond bedekken en beschermende handschoenen aantrekken. Dit om jouw longen en huid te beschermen tegen schadelijke chemicaliën. Daarnaast kan speciale beschermende kleding uitkomst bieden tegen hitte, slechte weersomstandigheden en lichamelijke ongemakken door knellende kleding.

Duurzaamheid

Bij het kiezen van de juiste werkkleding kan duurzaamheid een belangrijke afweging zijn. Ben je erg milieubewust en vind je het belangrijk dat er tijdens de productie van kleding zo min mogelijk chemicaliën worden gebruikt dat in het afvalwater terecht kan komen? Kies dan voor werkkleding met het keurmerk van BCI of BlueSign. Beide keurmerken geven om mens en milieu en controleren op het zorgzaam omgaan met water, energie en afval.

Naast het milieuvriendelijke aspect, zijn de arbeidsomstandigheden van werknemers ook een belangrijk aandachtspunt. Wanneer je kleding koopt met een label van Bluesign of Fair Wear Foundation, dan ben je verzekert van het feit dat er in veilige en hygiënische omstandigheden gewerkt wordt. Daarnaast geldt er een verbod op dwangarbeid, kinderarbeid, discriminatie of andere vormen van intimidatie en is er aandacht voor het recht op een eerlijk loon.

Gemak

Kleding moet natuurlijk lekker en prettig zitten wanneer je aan het werk bent. Je moet iets aantrekken waarin je prettig voelt en je gemakkelijk mee kunt verplaatsen. Geen kleding waaraan je steeds maar blijft trekken.

Bijvoorbeeld overalls en stofjassen mogen niet te lange mouwen hebben, want dat kan gevaarlijk zijn. Het kan dan makkelijk vuur vatten of vast komen te zitten in draaiende machines. Daarnaast moet werkkleding niet te strak zitten of knellend zitten. Let hier dus goed op wanneer je wanneer je werkkleding gaat passen.

Presentatie

Meestal word je aangesproken op basis van hoe je gekleed bent. Heb je een representatieve functie en wil je professionaliteit uitstralen? Kleed je dan in een outfit die representatief is en past bij de functie die je bekleedt.

Wanneer medewerkers van een bedrijf nette, bedrukte werkkleding dragen, dan geeft dit natuurlijk een professionele uitstraling. Een logo of tekst van het bedrijf op kleding gedrukt ziet er goed uit en zal ervoor zorgen dat werknemers eerder door klanten worden herkend.

Voortaan tijd en geld besparen op je werkkleding?

Ben jij een leverancier van werkkleding of biedt je werkkleding aan jouw eigen medewerkers aan? Dan weet je dat het best intensief en ingewikkeld kan zijn om overzicht en grip te hebben op het proces rondom het beheer en uitgifte van werkkleding. Gelukkig is daar nu een oplossing voor! Het Kleding Management Systeem van ForWorkWear.

Ga naar voor meer informatie naar de website van forworkwear.nl, daar kun je een gratis demo aanvragen