Waar moet je op letten bij de aanschaf van een airsoft wapen?

Ben je net begonnen met het beoefenen van de airsoft sport? Dan kijk je er ongetwijfeld al naar uit om binnenkort met de wapens te schieten. Om de sport op een goede manier uit te kunnen oefenen, moet jij over een prettig wapen beschikken. Mogelijk wil je direct wel meerdere wapens kopen, zodat jij je altijd weet te redden in verschillende situaties. Het kiezen van een airsoft wapen is alleen nog niet zo makkelijk. Dit komt onder meer doordat je behoorlijk wat te kiezen hebt. Twijfel jij welk airsoft pistool je moet kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten in deze tekst namelijk een aantal aandachtspunten op een rijtje voor de aanschaf van een airsoft wapen.

1. Wat voor een soort wapen zoek je?

Begin jij aan de zoektocht zonder dat je precies weet wat je voor een airsoft wapen zoekt? Dan is de kans groot dat het een eindeloze zoektocht wordt. Je hebt in dat geval namelijk behoorlijk wat om uit te kiezen. Wanneer je al weet wat je wilt, wordt het een stuk makkelijker. Zoek je bijvoorbeeld een airsoft sniper? Dan kun je filteren in het aanbod. Het aanbod airsoft wapens slinkt hierdoor, waardoor het een stuk makkelijker kiezen is. Om te bepalen welk airsoft wapen jij zoekt, raden wij je aan naar jouw rol binnen de sport te kijken. Dit helpt jou namelijk om het juiste wapen te kiezen.

2. Voor welk merk kies je?

Naast het soort wapen dat je koopt, raden wij je ook aan naar het merk te kijken. Niet alle merken produceren namelijk airsoft wapens van hoogwaardige kwaliteit. Zo focussen sommige merken zich op het namaken van bepaalde wapens. Qua uitstraling verschillende ze niet veel van elkaar, maar de namaak airsoft wapens werken vaak aanzienlijk minder goed. Daarbij komt dat je ze eerder moet vervangen. Koop daarom bij voorkeur een airsoft gun van een bekend merk, zoals Tokyo Marui. De wapens van dit merk kosten meer dan namaakwapens, maar je hebt er veel langer plezier van.

3. Gebruik van het wapen

Een airsoft wapen moet er niet alleen goed uitzien, maar ook goed werken. Daarnaast is het wel zo makkelijk dat hij ook prettig in gebruik is. Zoek jij een nieuw airsoft wapen? Dan is het verstandig om ook te kijken naar de schietsnelheid en de kracht waarmee de plastic balletjes afgevuurd worden. Niet iedere airsoft gun vuurt de balletjes namelijk met dezelfde snelheid en kracht af. En dan hebben we ook nog de accu. De kans bestaat dat jij deze één of meerdere keren moet verwisselen wanneer je airsoft speelt. Het is in dat geval wel handig wanneer jij de accu makkelijk en snel kunt vervangen. Er zijn accu’s waar jij een schroevendraaier voor nodig hebt om ze te los te maken. Wanneer je middenin het spel zit, is dit niet ideaal. Kijk daarom ook goed naar de accu voordat jij een airsoft wapen koopt.