Zo houd je je lichaam tip top in shape

Coronakilo’s, een winterdip of de zomervakantie… genoeg excuses als je weer eens even uit vorm bent. Maar genoeg geklaagd, tijd om er wat aan te doen! We geven je een paar tips en kijken daarbij ook even verder dan de buitenkant. Want gezondheid gaat natuurlijk verder dan die brede schouders en een sixpack. Want hoe goed is jouw zorgverzekering bijvoorbeeld?

Rust en regelmaat

Voordat we aan het trainen gaan: rust is enorm belangrijk voor een gezond lichaam. Zorg dus dat je genoeg slaapt, het liefst 8 uur per nacht. Dat werkt het beste als je elke avond op dezelfde tijd naar bed gaat en op dezelfde tijd weer opstaat. Je lichaam went hier aan, zodat het makkelijker wordt om goed te slapen.

Persoonlijke hygiëne

Net als goed slapen is ook je dagelijkse verzorging erg belangrijk. Een frisse douche als je wakker wordt is een goed begin van de dag. Natuurlijk poets je ook twee keer per dag je tanden. Denk trouwens ook eens goed na over een extra tandartsverzekering. Een tandartsrekening kan namelijk duur uitvallen als er een keer iets aan de hand is met je gebit.

Blijf in beweging

Het is echt niet nodig om elke dag in de sportschool te staan. Het mag natuurlijk wel, maar belangrijk is dat je gewoon regelmatig beweegt. Elke dag een half uurtje lopen is al hartstikke gezond. En makkelijk te doen, bijvoorbeeld met collega’s tijdens de pauze van je werk. Of pak eens de fiets naar de supermarkt in plaats van de auto. Zo zijn er elke dag genoeg momenten te vinden om even in beweging te komen.

Sport met verstand

Ga je graag naar de sportschool, of wil je misschien beginnen met hardlopen? Super! Maar pas op dat je je lichaam niet overbelast. Een blessure is snel opgelopen en dan kun je voorlopig helemaal niet meer sporten. Daarom is het altijd goed om je voor te bereiden. Vraag bijvoorbeeld advies bij de sportschool over welk schema je het beste kunt volgen. Of vraag een ervaren vriend die al langer hardloopt hoe je verantwoord kunt beginnen. Zo hou je het langer vol en blijft je lichaam perfect in shape!