Zo kun je het beste zakelijk leasen

Als ondernemer of zakenman is het hebben van een goede auto een must. Je bent waarschijnlijk vaak onderweg. Of dit nou is naar een afspraak met een klant of naar verschillende vestigingen van een bedrijf, je reist veel en hier is een goede auto van de zaak erg prettig voor. Een leasecontract is dan ideaal. Je huurt een auto en wanneer je hem om wat voor reden dan ook niet meer nodig hebt, kun je het leasecontract opzeggen. Maar dat zakelijk leasen, hoe doe je dat het beste?

Een leaseauto vinden

Het vinden van een voor jou juist bedrijf om een auto te leasen, kan nog even een zoektocht zijn. Verschillende bedrijven hanteren natuurlijk verschillende regels en niet alles is altijd voor iedereen geschikt. Kijk dus even rond en ga op zoek naar een bedrijf dat past bij jouw wensen. Maak geen overhaaste keuze, want het is toch een contract waar je aan vast zit en dus ook een redelijk belangrijke keuze om te maken. Je wil natuurlijk ook zo comfortabel en fijn mogelijk naar al je werk gerelateerde dingen toe kunnen rijden. Met een fijne leaseauto van een prettig bedrijf wordt dit voor jou een eitje.

Shortlease

Wist je dat er iets is als een shortlease contract? In principe is dit hetzelfde als een ‘normaal’ leasecontract, maar zoals de naam al suggereert is het voor een kortere periode. Dit is ideaal voor ondernemers die nog weinig zekerheid hebben of die erg flexibel (willen) zijn in hoe ze alles doen. Zeker voor een zzp’er is dit ideaal. Met een normaal leasecontract zit je namelijk een langere tijd (vaak een jaar of twee) vast aan een contract, terwijl je met shortlease al na een maand kunt zeggen dat je geen leaseauto meer nodig hebt. Dat is natuurlijk ideaal voor iemand die weinig zekerheid heeft of iemand die een flexibel schema aanhoudt.

Naast dat een shortlease contract je meer ruimte geeft, is het goedkoper. Wellicht ben je iets duurder uit per maand dan met een normaal contract, maar je kunt bij shortlease vaak gebruik maken van occasions wat met normale lease niet altijd standaard is. Ook kun je snel en makkelijk wisselen tussen de auto’s die je leaset en kun je diverse auto’s eens uitproberen. Google maar eens op bijvoorbeeld shortlease Amsterdam en kijk naar de mogelijkheden voor jou, en kijk of het past bij jou als ondernemer of zakenman.