3 redenen waarom online boekhouden zo populair is!

De gemiddelde ondernemer in ons land heeft een hekel aan boekhouden. Het is niet alleen bijzonder ingewikkeld, maar het neemt ook nog eens veel tijd in beslag. Grote bedrijven besteden hun boekhouding daarom vaak uit aan een administratiekantoor of een accountant. Als zzp’er of eigenaar van een mkb-bedrijf vind jij dit misschien zonde van jouw geld. In dat geval biedt online boekhoudsoftware uitkomst. Twijfel jij of online boekhouden iets voor jou is? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk waarom je moet kiezen voor een online boekhoudprogramma.

Je bespaart flink wat tijd

Het bijwerken van de administratie van jouw bedrijf kost tijd. De ene ondernemer is hier langer mee bezig dan de ander. De hoeveelheid tijd die jij kwijt bent aan de boekhouding, hangt af van het aantal facturen en transacties. Hoe meer facturen en transacties, des te meer tijd boekhouden jou kost. Vind je dat je te veel tijd kwijt bent aan de boekhouding? Dan biedt een online boekhoudprogramma uitkomst. Waarom? Omdat je flink wat tijd bespaart met zo’n programma.

Waarom jij tijd bespaart met online boekhouden? Omdat jij jouw zakelijke rekening aan de software koppelt. Transacties worden zodoende automatisch ingelezen, waardoor jij ze niet langer handmatig in hoeft te voeren. Je kunt het jezelf nog een stuk makkelijker maken. Hoe? Door ook te factureren vanuit het online boekhoudprogramma. De software koppelt de transacties van jouw zakelijke rekening in dat geval direct aan de bijbehorende transacties. Zo is er altijd sprake van een sluitende administratie.

Papieren rekeningen makkelijk digitaliseren

Menig ondernemer krijgt zo nu en dan nog een papieren rekening. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer jij iets voor jouw bedrijf koopt in een fysieke winkel. Om de btw terug te vragen, neem je na afrekenen het bonnetje mee voor in jouw administratie. Veel bedrijven scannen deze papieren rekening in en nemen hem vervolgens op in de digitale boekhouding. Gebruik jij een online boekhoudprogramma? Dan kan dit een stuk makkelijker. Jij hoeft dan namelijk alleen maar een fotootje te maken van de papieren rekening. Met de bijbehorende app voeg je deze direct toe aan het programma, waardoor jouw boekhouding volledig digitaal is.

Nooit meer worstelen met jouw btw-aangifte

Als zelfstandig ondernemer moet je btw-aangifte doen. Dit doe je per maand, kwartaal of jaar. Wanneer je dit ook doet, het kost je behoorlijk veel tijd. Daarbij komt dat de meeste ondernemers dit niet de leukste klus vinden. Geldt dit ook voor jou? Dan is dit een goede reden om te kiezen voor een online boekhoudprogramma. Omdat transacties direct aan facturen gekoppeld worden, staat jouw btw-aangifte altijd direct klaar. Hierdoor hoef jij deze alleen nog maar te versturen naar de Belastingdienst.

Hoe vind ik een geschikt online boekhoudprogramma?
Ben je overtuigd van de voordelen van online boekhouden? Dan wil je liever vandaag dan morgen een online boekhoudprogramma kopen. Probleem is alleen dat je nogal wat te kiezen hebt. Vind jij het lastig om te kiezen? Kijk dan eens op www.abnamro.nl/boekhouden. Jij koppelt jouw zakelijke rekening makkelijk en snel aan de boekhoudsoftware van ABN AMRO. Daarbij komt dat de bank verschillende boekhoudpakketten heeft, waardoor er voor ieder bedrijf wel een geschikt online boekhoudprogramma te vinden is.