Draag je sneakers het hele jaar door met deze tips

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een paar sneakers in de kast staan. Deze schoenen zijn ontzettend populair en dit komt vooral vanwege het comfort, de verschillende stijlen en kleuren en ze zijn uiteraard eindeloos te combineren. En als je denkt dat sneakers alleen geschikt zijn voor de lente en zomer, think again! Je hoeft je favoriete sneakers, zoals die van Filling Pieces, dit seizoen echt niet te laten staan. Hier delen we enkele slimme tips om ervoor te zorgen dat je voeten warm en comfortabel blijven, terwijl jij je sneakers rockt tijdens de koude wintermaanden.

Gebruik inlegzolen

Een inlegzool klinkt allesbehalve sexy, echter kan een paar inlegzooltjes je voeten tijdens de winter lekker warm houden en eerlijk, niemand die het ziet! Er bestaan zelfs speciale inlegzolen die extra dik en warm zijn, en voor de echte koukleumen heb je zelfs zooltjes gemaakt van lamsvel. Hou er wel rekening mee dat een inlegzool ruimte in beslag neemt, koop daarom een paar sneakers in een halve maat groter en test het vooral eventjes uit. 

Koop warme enkelsokken

Ook al mogen sokken tegenwoordig best gezien worden en kan een leuk paar sokken een toffe toevoeging zijn aan je outfit, als dit niet jouw stijl is, ga dan voor comfortabele enkelsokken om je voeten warm te houden in de winter. Koop extra dikke enkelsokken gemaakt van wol en kleine kans dat je koude voeten krijgt. 

Kies voor waterdichte sneakers

De herfst en winter in Nederland heeft vaak veel regenachtige dagen, zorg daarom dat je waterdichte sneakers koopt. Bepaalde materialen, zoals kunststof, zijn van zichzelf al waterdicht echter materialen zoals leer en suède zijn dat niet. Gelukkig kun je deze materialen wel waterdicht maken door een anti-rain spray te gebruiken. Gebruik de anti-rain spray regelmatig zodat je het hele natte seizoen je voeten droog houdt en je sneakers blijven zo ook netjes. 

Let op de zool van je sneakers

Ga je een nieuw paar sneakers kopen die je wilt gaan dragen in de winter, besteed dan ook zeker wat aandacht aan de zool van je schoenen. Kies een paar sneakers uit met een goede zool, het liefst met een grof profiel. Zo heb je tijdens gladde dagen nét wat meer grip en dit voorkomt glijpartijen. 

Door deze tips op te volgen kun je ook tijdens de koude maanden je favoriete paar sneakers blijven rocken en hoef je ze niet in de kast te laten staan.