Drie dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een verjaardagstaart

‘Er is er één jarig, hoera, hoera. Dat kun je wel zien dat ben jij…’ Is er binnenkort ook een jarige bij jullie thuis? Je partner, je kind of misschien stiekem jij zelf wel? Dan hoort daar natuurlijk ook een taart bij. Een verjaardagstaart mag simpelweg niet ontbreken. Het is niet alleen lekker, maar maakt een verjaardag ook direct een stuk feestelijker. Toch is het elk jaar wel weer een heel dilemma voor welke taart je nu weer moet kiezen. Ga je voor een taart die bij iedereen geliefd is? Of die juist de jarige heel lekker vindt? Voor hoeveel personen haal je taart? Waar moet je eigenlijk op letten?

Allemaal dingen om rekening mee te houden. Lukt het jou nu al niet om de juiste beslissing te maken? Lees dan snel verder en ontdek de drie belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een verjaardagstaart.

1. Het uiterlijk van de taart

Ten eerste is het goed om naar het uiterlijk van de taart te kijken. Natuurlijk moet deze lekker smaken, maar het oog wil ook wat. Wil je bijvoorbeeld een fototaart bestellen? Deze doet het altijd goed. Dit is ook zeker een leuk idee met een kinderverjaardag. Je zou dan voor een foto van je kind kunnen kiezen, maar ook voor een foto van zijn of haar favoriete programma of een ludieke foto om een grapje met deze persoon uit te halen.

De reden waarom veel mensen geen eigen taart willen maken, is omdat deze op basis van uitstraling onvoldoende scoort. Het is niet gemakkelijk om een mooie taart te maken die ook nog eens lekker smaakt. Kies je voor een mooie taart, dan vormt deze direct het pronkstuk van het feest.

2. De smaak

Waar je ook voor kiest, de smaak moet goed zijn. Maar voor welke smaak kies je? Kies je voor een klassieker die iedereen wel lust? Zoals bijvoorbeeld een slagroomtaart? Of ga je voor iets aparts waar je zelf erg dol op bent? Zoals worteltaart of cheesecake. Dit zijn taarten die nog altijd bij veel mensen geliefd zijn, maar absoluut niet bij iedereen.

Besef goed dat de jarige uiteindelijk bepaalt. Het is zijn of haar verjaardag, dus de taart moet naar wens zijn. Probeer niet de gasten tegemoet te komen, maar blijf bij wat de jarige wil. Dat is immers het allerbelangrijkste.

3. Het formaat

Dan is het natuurlijk ook nog goed om over het formaat na te denken. Om te weten welk formaat je nodig hebt, moet je uiteraard ook weten hoeveel mensen er een hapje taart mee komen prikken. Let op: het kan per taart verschillen voor hoeveel personen je moet kopen. Zo zijn er taarten die heel erg vullen. Bijvoorbeeld omdat ze over veel glazuur of fondant beschikken. Dan kan je gemakkelijk meer stukken uit één taart halen, omdat je kleinere stukken snijdt.