Het leasen van tweedehandsauto’s wordt steeds populairder

Aangezien leasen steeds populairder wordt in Nederland is het misschien ook wel iets voor jou om hierover na te denken. Als je denkt aan een auto leasen, dan denk je misschien gelijk aan een gloednieuwe auto. Maar dit is helemaal niet nodig want je kan ook gewoon een tweedehandsauto gebruiken. Veel leasebedrijven hebben juist tweedehandsauto’s die je kunt leasen. Ben je geïnteresseerd in het leasen van een tweedehandsauto? Dan is occasion lease misschien wel wat voor jou. Hieronder vertellen wij jou meer over occasion lease en waarom die zo populair wordt onder velen.

Wat is occasion lease?

Occasion lease betekent eigenlijk gewoon dat je een tweedehandsauto gaat leasen. Het is de meest voordelige manier van leasen. Zo kan je een auto leasen zakelijk, maar ook als particulier. Dus ben je een ondernemer en op zoek naar een bedrijfsauto of gewoon een auto voor jezelf? Dan kan je wel eens nadenken of occasion lease wat voor jou is. Bij occasion lease is het ook mogelijk om je oude auto in te leveren. Hierdoor wordt de auto die je wil leasen goedkoper. Dit gebeurt alleen als je vorige auto natuurlijk nog van goede kwaliteit is. Dit is natuurlijk ontzettend handig. Bij occasion lease betaal je net als andere leasevormen het bedrag per maand. Op deze manier hoef je het aankoopbedrag dus niet in een keer te betalen.

Voordelen van occasion lease

Er zijn gelukkig ontzettend veel voordelen aan occasion lease. Zo zijn de prijzen natuurlijk veel voordeliger dan een gloednieuwe auto. Dit is natuurlijk fijn, maar dit is niet het enige voordeel aan het leasen van een occasion. De auto’s zijn namelijk vaak sneller leverbaar. Dit omdat nieuwe auto’s vaak nog geproduceerd en geleverd moeten worden en dat is bij tweedehandsauto’s natuurlijk niet het geval. Andere voordelen zijn dat je een lage bijtelling hebt en de rente is aftrekbaar. De meeste auto’s zijn niet eens jaren oud maar gewoon een aantal jaar of nog niet eens een jaar. De auto’s zijn dus gewoon net zo representatief als een nieuwe auto, en dat is weer voordelig als je als ondernemer de weg op wil.

Occasion lease elektrische auto’s

Wanneer je een tweedehands auto gaat leasen, hoef je niet meteen te denken aan een brandstofauto. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een elektrische tweedehands auto. Het leasetermijn ligt een stuk lager dan een nieuwe elektrische auto, en natuurlijk tellen de bovengenoemde voordelen ook mee. Bovendien is een elektrische auto natuurlijk stukken beter voor het milieu. Help jij mee ook met het verbeteren van het milieu, door te kiezen voor elektrisch? Ook al is het niet honderd procent klimaatneutraal, het is wel een stap in de goede richting.