Kan je investeren in diamanten met een klein budget?

Steeds meer mensen beginnen tegenwoordig met beleggen. Dit komt vooral doorat sparen bij een bank niet of nauwelijks iets oplevert. Sommige banken brengen zelfs een negatieve rente in rekening als je veel spaargeld hebt. Door jouw geld te beleggen, kun je er toch nog wat aan verdienen. Je kunt ervoor kiezen om jouw geld in aandelen of vastgoed te steken, maar je kunt ook investeren in diamanten. Omdat deze edelstenen niet bepaald goedkoop zijn, denk je mogelijk dat je direct met een groot bedrag over de brug moet komen. Maar is dit eigenlijk wel zo? In deze tekst vertellen wij jou of het mogelijk is om met een klein budget te investeren in diamanten.

Wat kost een investeringsdiamant?

Wil je weten of je met een klein budget kunt investeren in diamanten? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd hoeveel je betaalt voor deze edelstenen. Als je jouw geld in een investeringsdiamant wilt steken, moet je rekening houden met een startbudget van 5000 euro. Voor 5000 à 6000 euro koop je namelijk al een kwaliteitsvolle investeringsdiamant van 1 karaat. Hoe hoger het aantal karaat van de diamant, des te hoger de prijs uitvalt. Daarnaast betaal je bij de ene partij meer voor een diamant dan bij de andere. Wil je een gekleurde diamant kopen? Dan betaal je hier aanzienlijk meer voor. Dit komt vooral doordat deze edelstenen enorm zeldzaam zijn.

Als je net begint met beleggen, wil je mogelijk niet direct zo’n groot bedrag investeren. Dit betekent overigens niet dat je geen investeringsdiamant kunt kopen. Nee, want je kunt er ook voor kiezen om een sieraad te kopen waarin zo’n edelsteen verwerkt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ring of halsketting. De kwaliteitseisen voor diamanten die in juwelen verwerkt worden, ligt lager dan de eisen voor een losse investeringsdiamant. Hierdoor valt de prijs van zo’n diamant lager uit dan die van een investeringsdiamant.

Wel of niet investeren in diamanten?

De laatste jaren zijn er meer en meer mensen die hun geld in een investeringsdiamant steken. Maar zijn diamanten een verstandige investering? Uiteraard wil je eerst antwoord hebben op deze vraag voordat je besluit om een investeringsdiamant te kopen. Ondanks dat veel mensen hun twijfels hebben, is het zeker het overwegen waard om jouw geld te investeren in diamanten. Waarom? Omdat diamanten een bescherming bieden tegen inflatie en crashes van markt- en munteenheden. Als je een investeringsdiamant koopt, hoef je bijvoorbeeld niet bang te zijn dat deze zijn waarde verliest tijdens een (economische) crisis.

Beleg je al langere tijd in aandelen en/of vastgoed? Dan zie je mogelijk niet in waarom je een deel van jouw vermogen in investeringsdiamanten zou steken. Toch is het ook voor ervaren beleggers interessant om diamanten te kopen. Op deze manier zorg je namelijk voor een diverse portefeuille. En als ervaren belegger hoeven wij jou ongetwijfeld niet te vertellen dat het belangrijk is om te zorgen voor een goede verhouding tussen veilige en risicovolle beleggingen. Investeringsdiamanten kunnen voor meer veiligheid in jouw portefeuille zorgen.

Waar koop je een investeringsdiamant?

Ben je overtuigd? Dan wil je zelf mogelijk wel investeringsdiamanten kopen. Probleem is alleen dat lang niet iedereen weet waar zij dit doen. Voor een sieraard met diamant kun je bij de juwelier terecht, maar voor een investeringsdiamant is dit niet het geval. Deze edelstenen koop je online, bijvoorbeeld op www.bntdiamonds.com. Wil je investeringsdiamanten kopen? Zorg er dan altijd voor dat je tussenpersonen ontloopt. De prijs van een diamant ligt namelijk aanzienlijk hoger als je deze via een tussenpersoon koopt in plaats van rechtstreeks bij de bron.