Onderzoekers geloven dat het gevaarlijk is voor mannen om kinderen te krijgen na hun 35ste

Op je 20ste settelen en kiezen voor huisje, boompje, beestje is iets wat we steeds minder zien. Tegenwoordig Tinderen en feesten we tot de 30 zijn en kijken we daarna wel wanneer we aan kinderen beginnen.

Verhoogd risico

Als dat het soort leven is dat je voor je ziet, dan hebben we slecht nieuws. Een nieuwe studie van onderzoekers aan de Stanford University School of Medicine wijst uit dat mannen ouder dan 35 een hoger risico hadden op nadelige uitkomsten voor de baby. Dit omvat een laag geboortegewicht, epileptische aanvallen en de behoefte aan ventilatie onmiddellijk na de geboorte.

De gegevens werken in de afgelopen tien jaar werden verkregen met live-geboorteonderzoeken in de Verenigde Staten. De resultaten gaan zelfs zo ver dat wordt gesuggereerd dat de leeftijd van een vader de gezondheid van de moeder tijdens de zwangerschap in gevaar kan brengen door een verhoogd risico op diabetes.

“Het hebben van een gezonde baby is een teamsport en de leeftijd van de vader draagt ​​ook bij aan de gezondheid van de baby”

Teamsport

“We hebben de neiging om te kijken naar moederlijke factoren bij het evalueren van de bijbehorende geboorterisico’s. Maar deze studie toont aan dat het hebben van een gezonde baby een teamsport is en de leeftijd van de vader draagt ​​ook bij aan de gezondheid van de baby,” verklaarde Michael Eisenberg, MD, universitair hoofddocent van urologie en een lid van het Stanford Child Health Research Institute.

De conclusie van de studie werd opgesteld met gegevens verkregen uit meer dan 40 miljoen geboorten. In het algemeen suggereren de onderzoekers dat hoe ouder de vader, hoe groter het risico. Degenen die kinderen hebben op de leeftijd van 45 of meer hadden 14 procent meer kans op een te vroeg geboren kind. En het nieuws werd erger naarmate mannen ouder werden. Bij vaders van 50+ was de kans 28 procent groter dat de pasgeboren baby’s opgenomen moesten worden in de neonatale intensive care.

DNA mutaties

Voor elk jaar dat een man ouder wordt, zal zijn sperma-DNA gemiddeld twee nieuwe mutaties zien. Er is echter enige uitstel voor oudere mannen die zwanger willen worden. Dr. Eisenberg zegt dat mannen hun levensplannen niet hoeven te herzien, omdat deze risico’s nog steeds relatief laag zijn.

“Als je twee loterijloten koopt in plaats van één, dan zijn je kansen om te winnen verdubbeld. Dus dan is het met 100 procent toegenomen,” verklaarde Dr. Eisenberg.

“Maar dat is een relatieve toename. Omdat je kans om de loterij te winnen erg klein is, is het nog steeds onwaarschijnlijk dat je de loterij gaat winnen. Dit is een zeer extreem voorbeeld, maar hetzelfde concept kan worden toegepast op hoe je denkt over deze geboorterisico’s”.

Total
2
Shares