Refurbished Apple producten, waar moet ik op letten?

Apple is een van ‘s werelds meest bekende merken. En dankzij deze populariteit kunnen ze zich dus ook een hoge prijs voor de producten veroorloven. Mensen betalen ze immers toch wel. Maar heb je al gehoord van refurbished? Dit is vele malen voordeliger dan nieuwe! In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van refurbished!

Wat is refurbished?

In het Nederlands gebruiken we het woord ‘gereviseerd’ voor ‘refurbished’. Refurbished iPhones en iPads zijn toestellen die in feite al gebruikt zijn, maar opgeknapt worden en een tweede leven krijgen. En ze worden niet zomaar opgeknapt. De gebruikte toestellen worden van A tot Z gecontroleerd, gereinigd en onderdelen worden vervangen waar nodig. Omdat er dus weinig nieuwe onderdelen nodig zijn voor refurbished Apple, kunnen de kosten laag blijven. Maar er is nog een voordeel!

Refurbished is goed voor het milieu

Omdat er dus weinig materialen nodig zijn voor een refurbished product, hoeft er vrijwel niet gegraven te worden naar schaarse delfstoffen en ertsen. Bij het graven naar deze ertsen komt normaalgesproken een flinke hoeveelheid CO2 vrij. Met een refurbished aankoop draag je dus ook bij aan een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast worden er ook liters water bespaard.

Let op het keurmerk!

Er zijn wel een paar kanttekeningen te noemen wanneer je een refurbished product koopt. Zo is het belangrijk dat de webshop waar je de refurbished toestellen haalt over een duidelijke contactpagina beschikt waar alle adresgegevens op staan. Daarnaast is het controleren van de garantietermijn een echte must. En last but not least: let op het keurmerk. Er is een speciaal keurmerk uitgeroepen voor het refurbished producten. Men noemt het, het ‘keurmerk Refurbished’. Partijen die over dit keurmerk beschikken over de betere kwaliteit refurbished producten.

Welke refurbished Apple producten zijn interessant?

Op dit moment zijn er een aantal toestellen zeer interessant. Zo is de refurbished iPhone 8 zeer scherp geprijsd. Dit toestel heeft een 4.7 inch LCD-beeldscherm en is dankzij het compacte formaat goed in één hand vast te houden. Het toestel is te ontgrendelen met een vingerafdrukscanner wat Apple zelf Touch ID noemt. Verder beschikt deze iPhone over een 12 megapixelcamera en is hij verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver, goud en rood.

Of toch een iPad?

Een refurbished iPad kan ook een zeer interessante keuze zijn. Zo is de refurbished iPad 2018 van www.forza-refurbished.nl op dit moment zeer interessant alternatief voor als je veel met je laptop werkt maar behoefte hebt aan meer mobiliteit. Deze iPad biedt ondersteuning voor de Apple Pencil, waardoor je de mooiste schetsen kan maken en ook Powerpoints naar een hoger niveau kan tillen. En zeker niet onbelangrijk: deze partij beschikt ook over het keurmerk Refurbished. Je bent dus verzekerd van een degelijk refurbished product.