Wat is jouw favoriete drankje voor bij het diner?

Tijdens de avondmaaltijd is het fijn om ook wat te drinken op tafel te hebben staan. Het zorgt ervoor dat je zowel je honger als je dorst kunt stillen, maar ook dat je de maaltijd net wat makkelijker kunt verteren of hem zelfs extra smakelijk maakt. Wat is jouw favoriete drankje voor bij het diner, of dit nu thuis of in een restaurant is?

Wijn: niet voor niets zo populair

Ben je een liefhebber van goede wijn, dan kun je je waarschijnlijk geen diner zonder een fijn glas op tafel voorstellen. Bij onze traditionele Hollandse pot komt een glas wijn niet altijd even lekker uit de verf, al kan een goed glas rode wijn perfect smaken bij het vlees dat op je bord ligt, maar koken we iets uitgebreider dan is wijn een echte aanvulling op de maaltijd.

Ook in restaurants is wijn bestellen bij het diner erg populair, en niet voor niets. Zeker wanneer het restaurant een beetje kennis van zaken heeft, en je precies kan vertellen welke wijn perfect bij het gekozen gerecht past, kan de wijn je maaltijd echt helemaal af maken. Een goede Spaanse rode wijn bijvoorbeeld bij een uitgebreid vleesgerecht. Weet je de juiste smaken met elkaar te combineren, dan halen de wijn en je gerecht het beste in elkaar naar boven, en wordt een goede maaltijd opeens een heuse streling voor de tong. 

Water: neutraler wordt het niet

Ben je niet zo van de wijn? Dan is water ook een goede keuze. Het fijne aan water is dat het eigenlijk geen smaak heeft. Waar de smaak van de juiste wijn je maaltijd op kan halen, zijn er ook tal van smaken die er juist voor kunnen zorgen dat je maaltijd minder lekker gaat smaken. Dat risico loop je niet met water, dat is zo neutraal als het maar zijn kan. Fijn om tijdens de maaltijd zo nu en dan een slokje te nemen, maar ook om tussen de gerechten door wat te drinken. Zo wordt je mond weer even schoongespoeld, en ben je helemaal klaar voor de volgende smaak die je voorgeschoteld gaat worden.

Frisdrank: niet al te chique

Frisdrank bij het diner: ook dat wordt regelmatig gekozen. Erg chique is het op zich niet, maar als het jouw voorkeur heeft is dat natuurlijk prima. Let wel op dat de smaak van de frisdrank niet te erg botst met de smaak van de gerechten op je bord. Een slok zoete frisdrank kan je maaltijd opeens heel anders, en vaak minder lekker laten smaken. Daarom is het beter om vooral tussen de gangen door wat te drinken, en niet terwijl je aan het eten bent. Je wilt tenslotte niet dat de frisdrank de smaak van je gerecht verpest.