5 ideeën voor smakelijke, caloriearme snacks

De meeste mensen, vooral diegenen die op dieet zijn, denken dat eten tussen maaltijden een slecht idee is. Ze eten geen snacks omdat ze bang zijn dat het kan bijdragen aan gewichtstoename. Maar snacken is eigenlijk een belangrijk onderdeel van een gezond maaltijdpatroon. Het geeft je energie om je de dag door te helpen en helpt je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Het helpt ook om honger te bestrijden en voorkomt dat je te veel eet tijdens de maaltijd. Zorg ervoor dat je op zoek gaat naar gezonde snackideeën die heerlijk, gemakkelijk te bereiden, vullend en caloriearm zijn.

Snacken tussen maaltijden is essentieel. Veel mensen lijken echter moeite te hebben om de juiste keuzes te maken. Het is immers makkelijker om gewoon naar de dichtstbijzijnde fastfoodketen te gaan voor wat gefrituurde kip in de namiddag. Slechte snackkeuzes kunnen echter leiden tot slechte concentratie, gewichtstoename en kunnen ertoe leiden dat je eerder honger krijgt.

Dit zijn 5 smakelijke, caloriearme en gezonde snackideeën om thuis, op kantoor of onderweg van te smullen.

Griekse yoghurt

Alle yoghurts zijn uitstekende bronnen van vitamine B12, B6, zink, eiwit, kalium en calcium. Van de verschillende soorten yoghurt is de Griekse yoghurt een hoogtepunt. Het bevat de helft van het natrium en tweemaal het eiwit en calcium dan de gewone soort. Het helpt je langer vol te laten voelen en kan helpen bij gewichtsbeheersing.

Hardgekookte eieren

Voor degenen die op zoek zijn naar voedzame, gezonde snackideeën die je echt vullen, probeer dan hardgekookte eieren. Eieren zijn een van de meest voedzame voedingsmiddelen die je kunt eten. Ze zijn een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten, B-vitaminen, vitamine D, koper, ijzer en zink.

Fruit

Vers fruit is de perfecte keuze voor tussendoortjes, omdat ze vol zitten met vitamines, mineralen en antioxidanten. Niet alle vruchten zijn even goed voor je. Sommige bevatten een hoge hoeveelheid suiker, wat niet wordt aanbevolen wordt voor diabetici of personen die proberen een paar kilo af te vallen. Perziken, appels, abrikozen, peren en bessen bevatten weinig suiker en bevatten een respectabele hoeveelheid vezels.

Gemixte noten

Er wordt ons vaak verteld dat een handvol noten de perfecte snacks zijn. Noten zijn een van de gezondste voedselopties die beschikbaar zijn. Ze zijn niet alleen lekker, ze bieden ook een overvloed aan voordelen. Ze zitten boordevol eiwitten, vezels, antioxidanten en andere voedingsstoffen. Bovendien kunnen ze je risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en diabetes verminderen. Studies suggereren dat degenen die noten eten regelmatig een betere gezondheid hebben en langer leven. Je zou gek zijn om ze niet op te nemen in je dagelijkse dieet.

Beef jerky

Jerky heeft een hoog proteïnegehalte en weinig vet. Ja, het bevat vet, maar de combinatie van eiwitten en vetten helpt je verzadigd te blijven zonder je insulineniveau te verhogen. Bovendien helpt het je honger naar vlees te stillen.
De jerky van vandaag heeft een serieuze upgrade ondergaan. Ze zitten vaak niet meer vol met ingrediënten met een hoog zoutgehalte, zoals vroeger wel het geval was.